Leefomgeving

De leeuw is bijna uitgestorven er leven dan alleen nog maar leeuwen in reservaten in Afrika en In India. In India is er een reservaat dat het Gir reservaat heet hier leven de ongeveer 400 nog overgebleven Aziatische leeuwen. Het Gir woud is opgericht door is de nawab van Junagardh hij is een inlandse vorst en eigenaar van het land. Deze heeft in 1900 de leeuw bescherming gegeven. Om zelf op hen te kunnen jagen, des ondanks steeg het aantal leeuwen van 100 in 1900 tot 289 in 1926 meer over het Gir woud.

In Afrika Zijn er nog wat meer namelijk nog tussen de 30.000 tot 100.000 Afrikaanse leeuwen. De meeste komen in Oost Afrika voor. Leeuwen leven in de Savanne, open gebieden met veel droog gras, enkele groepjes bomen en hier een daar waterbronnen. Men schat dat ongeveer een derde van het landoppervlakte van Afrika uit savanne bestaat die zal een oppervlakte van 10 miljoen km zijn. Het maandgemiddelde klimaat is elke maand hoger dan 18°C. Op de Savanne leven onder andere ook Giraffen, Olifanten en neushoorns en nog meer planteneters. Er komen meer dan 40 soorten planten eters voor op de savanne.

Leeuwen houden niet van dichte bossen ondanks dat ze goed kunnen klimmen in deze bomen, doen ze dat niet vaak.

Het mannetje van de troep mankeert de grensden van het teratorium door geurkliertjes te legen. in het poepgaatje zit een geurklier daarmee geeft een leeuw aan dat hij de baas is in zijn woongebied. Vreemde leeuwen die zich niks van dat luchtje aantrekken kunnen rekenen op een felle knokpartij Op de mankeerpunten laat hij verder een gebrul horen om aan te geven waar de grenzen lopen. Dat gebrul is tot 9 km in de omtrek te horen. Andere plaatsen waar leeuwen nog voorkomen zijn dierentuinen over de hele wereld er leven ongeveer 1.040 Beesten in gevangenschap. Hier meer over in het hst over gevangenschap
Picture
Picture